غذاهای مضر برای آرتروز چه چیزهایی هستند؟

رژیم غذایی بر بافت های اطراف مفصل و مایع سینوویال تاثیر می گذارد.غذاهای مضر برای آرتروز شامل انوع غذاهایی است که شامل مقادیر بالایی از چربی اشباع، شکر و نمک است. این گروه از مواد غذایی به این دلیل که التهاب را در بدن افزایش می دهند و افزایش التهاب با تشدید بیماری آرتروز در ارتباط است غذای مضر برای آرتروز تلقی می شوند.

غذاهای مضر برای آرتروز چه چیزهایی هستند؟

غذاهای مضر برای آرتروز چه چیزهایی هستند؟

غذای مضر برای آرتروز؛ مبتلایان به آرتروز چه غذایی را نخورند؟

بسیاری از مواد غذایی که هر روز بدون توجه به عوارضشان انها را مصرف می کنیم سبب افزایش التهاب در بدن می شوند که می تواند برای مبتلایان به آرتروز مضر باشد. لبنیات، تخم مرغ، آرد سفید، شکر، نمک، قهوه، چربی های اشباع، کربوهیدرات و همچنین مصرف الکل برای آرتروز مضر است. در ادامه به بررسی دقیق تر این موارد خواهیم پرداخت.

آب، آیا نوشیدن آب فراوان باعث روان شدن مفاصل می شود؟

به نقل از مطلبی از وب سایت پزشکی ibji.com آب 60 درصد از وزن بدن را تامین می کند. و برای سلامت کلی بدن، سلامت سیستم گوارشی تنظیم درجه حرارت بدن و حرکت بدن ضروری است. آب باعث می شود مفاصل نرم و روانتر عمل کنند. مایع سینوویال که حرکت زانو را تسهیل می کند اساسا از آب تشکیل شده است. آب 80 درصد از بافت غضروفی را تشکیل می دهد.آب همچنین در دفع مواد زائد و سموم بدن کمک می کند. البته زیاده روی در مصرف آب باعث برهم خوردن الکترولیت خون و تهوع، سردرد و اسپاسم عضلانی می شود. در این مطلب می توانید با فواید مصرف آب آشنا شوید.

شکر یک خوراکی مضر برای آرتروز؛ خشکی مفاصل، تورم و آسیب به مفاصل

مصرف بالای شکر در وعده ها غذایی باعث تولید مولکول هایی در بدن می شود که باعث ایجاد حساسیت به استرس های مکانیکی شده و درنهایت منجر به سفت شدن غضروف می شود. حتی سفت شدن و از دست دادن بخش هایی از بافت غضروفی می تواند ناشی از دیابت باشد.

طی تحقیقی که در آمریکا انجام شده است و نتایج آن در مطلبی از وب سایت healthmatch.io نیز منتشر شد، بیش از نیمی از افرادیکه به دیابت مبتلا هستند به انواع خاصی از آرتریت مبتلا هستند. به جای مصرف شیرینی جات می توانید از موز استفاده کنید که بدلیل اینکه سرشار از منیزیم است برای کاهش التهاب در بدن مفید است.

نمک مضر ترین ماده غذایی برای آرتروز؛ تورم و ایجاد نقص در سیستم ایمنی

مصرف بالای نمک سبب می شود سلولهای بدن آب نگه دارند و به همین دلیل اندام ها دچار تورم می شوند. تورم در بدن منجر به آسیب مفاصل می شود. براساس مطلبی از وب سایت ncbi درحقیقت افزایش تورم به دو صورت مستقیم و غیرمستقیم سبب تخریب غضروف ها می شود.

نمک با تولید آنزیم هایی که باعث التهاب در بدن می شود به نام آنزیم پروتئولیتیک منجر به ایجاد چرخه معیوب سیستم ایمنی و تخریب بافت غضروفی می شود. از طرفی تورم در مایع سینوویال خود به عنوان یک عامل تسریع کننده روند تخریب غضروفی عمل می کند.

چربی اشباع دشمن مفاصل: امگا 6 مضر در برابر امگا 3 مفید برای آرتروز

چربی های اشباع باعث ایجاد تغییر در متابولیسم غضروف ها شده و زمینه ساز تضعیف آنها می شود. درنتیجه این التهاب علائم آرتروز شدت گرفته و سرعت پیشرفت بیماری افزایش می یابد. به همین دلیل است که مواد غذایی حاوی روغن پالم، روغن نارگیل و چربی های حیوانی غذای مضر برای آرتروز محسوب می شوند. به جای مصرف چربی اشباع مثل انواع فست فودها و غذاهای سرخ شده می توانید از غذای مفید برای آرتروز مثل آجیل، ماهی چرب و روغن سویا استفاده کنید.

کربوهیدرات یک ماده غذایی مضر برای آرتروز؛ افزایش قند خون و تخریب غضروف ها

کربوهیدارت تصفیه شده که به وفور در نان سفید، پاستا، انواع بیسکوئیت ها، برنج و غذاهای مشابه وجود دارد به دلیل افزایش قند خون باعث پیشرفت بیماری آرتروز می شوند. درواقع کربوهیدرات ها با افزایش قند خون سبب افزایش التهاب در بدن و تخریب غضروف ها می شوند. در عوض غلات سبوس دار دارای فیبر، مواد معدنی و ویتامین هایی هستند که می توانند غذای مفید برای آرتروز زانو باشند.

لبنیات یکی از مضرترین غذاها برای آرتروز؛ کازئین و آرتروز

براساس تحقیق علمی که نتایج آن در وب سایت nasabone منتشر شد بیان شد که، لبنیات به دلیل دارا بودن مقادیر بالایی از پروتئین کازئین و افزایش التهاب در بدن یک غذای مضر برای آرتروز محسوب می شوند. پروتئین کازئین ضمن افزایش التهاب در بدن حتی ممکن است منجر به تحریک بافت اطراف مفصل شود. همچنین لبنیات پرچرب هم به دلیل کازئین بالا و هم چربی اشباع شده برای آرتروز مضر است.

الکل تشدید کننده آرتروز مفاصل

مصرف الکل برای بیماران مبتلا به آرتروز یک خط قرمز است. درواقع مشروبات الکلی بویژه آبجو هم به دلیل دارا بودن پورین که باعث افزایش اسید اورریک در بدن می شود و هم به دلیل تداخلات دارویی با داروهای آرتروز به بیماران مبتلا به آرتروز توصیه نمی شود.

زرده تخم مرغ یک خوراکی مضر برای آرتروز؛ افزایش چربی و التهاب در بدن

زیاده روی در مصرف تخم مرغ می تواند سبب افزایش التهاب در بدن شود. زرده تخم مرغ به این دلیل که حاوی اسید آراشیدونیک است مثل یک کاتالیزور التهاب در بدن عمل می کند. زرده تخم مرغ همچنین دارای چربی اشباع شده است که از این منظر نیز یک غذای مضر برای آرتروز محسوب می شود. با این حال مصرف سفیده تخم مرغ مانعی ندارد.

آیا قهوه برای آرتروز مضر است؟

مطابق مقاله ای که در وب سایت ncbi منتشر شده است، مصرف کافئین با تغییرات متعددی در غضروف مفصلی همراه است، این تغییرات مشابه تغییراتی هستند که در بیماری ارتروز در مفصل ایجاد می شود. کافئین منجر به کاهش ماده ای ضروری در بافت غضروف به نام ECM می شود. البته نوع قهوه و میزان مصرف آن نیز می تواند در مضرات قهوه برای آرتروز نقش داشته باشد.

صبحانه مفید برای آرتروز

کره بادام زمینی یک غذای مفید برای آرتروز است. کره بادام زمینی به دلیل دارا بودن مقادیر بالایی از ویتامین b3 هم منجر به کاهش التهاب در بدن می شود و هم خاصیت انعطاف پذیری بافت ها را در بدن افزایش می دهد. در کنار کره بادام زمینی نان سبوس دار و چای سبز این صبحانه را تبدیل به یک صبحانه ایده آل برای مبتلایان به آرتروز می کند.

آیا شما به دنبال کسب اطلاعات بیشتر در مورد "غذاهای مضر برای آرتروز چه چیزهایی هستند؟" هستید؟ با کلیک بر روی کسب و کار ایرانی, پزشکی، آیا به دنبال موضوعات مشابهی هستید؟ برای کشف محتواهای بیشتر، از منوی جستجو استفاده کنید. همچنین، ممکن است در این دسته بندی، سریال ها، فیلم ها، کتاب ها و مقالات مفیدی نیز برای شما قرار داشته باشند. بنابراین، همین حالا برای کشف دنیای جذاب و گسترده ی محتواهای مرتبط با "غذاهای مضر برای آرتروز چه چیزهایی هستند؟"، کلیک کنید.