تراکتور: سیزده + یک

آخرین گل تراکتور در رقابت های لیگ برتر روز پنجشنبه توسط امیرحسین حسین زاده ستاره این فصل فوتبال ایران و آقای گل لیگ به ثمر رسید؛ بازیکنی که تصور نمی کرد قرار است دوران جدیدی را در باشگاه جدیدش رقم بزند.
این یک گل خاص برای او در مسابقه ای بود که می توانست خیلی دلچسب تر و با حضور هزاران هوادار برگزار شود اما حسین زاده که توپ را در پشت محوطه جریمه دریافت کرده بود بی توجه به اتفاقات گوشه دروازه استقلال خوزستان را نشانه رفت تا برادر دروازه بان دوم تیم که در تیم مقابل بازی می کرد برای بار سوم تسلیم بشود. او دو دستش را بعد از گلزنی بالا برد تا نشان بدهد کار را آنطور که می خواسته تمام کرده است.
حسین زاده دو هفته پیش و در دیگر بازی پرگل تراکتور مقابل شمس آذر زمانی که می خواست برای به ثمر رساندن گل چهارم پشت پنالتی بایستد با امتناع ریکاردو آلوز کاپیتان دوم و بازیکن باتجربه تراکتور مواجه شد و این مسئله ناراحتی مهاجم سرخپوشان را به دنبال داشت؛ بازیکنی که می خواست در کورس آقای گلی باشد و آلوز این شانس را از او می گرفت اما هیچکس در تراکتور شک نداشت که حسین زاده دوباره گل می زند و سه گل در دو بازی آینده برای بردن کفش طلایی امسال لیگ کافی بود.
تراکتور در آخرین مسابقه لیگ مثل اغلب بازی های این فصل با مهارت برتری خود را حفظ کرد و وقتی داور سوت پایان را می زد آنها بیست و یکمین پیروزی خود را به دست آورده بودند؛ یک موفقیت بزرگ در کارنامه دراگان اسکوچیچ پس از چهارمین تجربه باشگاهی در لیگ برتر فوتبال ایران.
او که سال ها پیش پس از هدایت النصر ناگهان سر از ایران و ملوان درآورد از همان ابتدا و در شرایطی که با یک مشکل خانوادگی بزرگ دست و پنجه نرم می کرد با یک شاهکار فنی ملوان را به رتبه پنجم لیگ رساند. دراگان بعد از شروع درخشان با ملوان دو فصل نه چندان موفق را در فولاد پشت سر گذاشت و سپس با حضور عجیبش در تیم خونه به خونه و کسب نتایج نسبتا خوب در لیگ دسته اول دوباره در نفت آبادان ظاهر شد تا اعتبار خدشه دارشده خود را بازیابی کند. او سپس هدایت تیم ملی ایران را بر عهده گرفت و بعد از صعود به جام جهانی در تغییرات فدراسیون از سمت خود کنار گذاشته شد. او سپس با رد پیشنهاد محدد فولاد در ابتدای این فصل به تراکتور آمد تا نقش حیاتی را در کسب اولین قهرمان لیگ در این باشگاه بازی کند.
این مربی اهل کرواسی در پیشرفت دادن و احیا کردن بازیکنانی مثل محمد نادری مهدی هاشم نژاد و امیرحسین حسین زاده کار بزرگی انجام داد و البته ستارگانی مثل شجاع خلیل زاده دانیال اسماعیلی فر علیرضا بیرانوند ترابی ریکاردو آلوز ایگور پوستونسکی دوموگوی دروژدک و… کمک شایانی در این قهرمانی به او کردند.
در این فصل رقابت تراکتور با رقبایی مثل پرسپولیس و سپاهان جذابیت خاص خودش را داشت اما آنها با ۸ امتیاز اختلاف و با برتری مطلق لیگ به پایان رساندند درحالی که در این فصل به جز پرسپولیس و نساجی حداقل یک بار سایر تیم های دیگه برتر را شکست دادند.
تراکتور در این فصل مملو از اشتیاق و کیفیتی تمام نشدنی در طول فصل بود. وقتی خبرنگاران دیروز از اسکوچیچ درباره فراز و نشیب های این فصل پرسیدند او تاکید کرد که تیمش هرگز آپ اند داون (up and down) نداشته و همواره در تمام فصل با کیفیتی یکسان پیش رفته است اگرچه باخت های خانگی مقابل ذوب آهن و شمس آذر و گل گهر (جام حذفی) و شکست مقابل پرسپولیس (در ورزشگاه آزادی) کمی دراگان و تیمش را به چالش کشید اما در آن مسابقات هم تراکتور موقعیت های بسیاری روی دروازه حریفان ایجاد کرد تا دراگان نحوه بازی و تصمیماتش را زیر سوال نبرد و با همان روش تا لمس نوار خط پایان ادامه بدهد.
او در این فصل بازی مقابل پرسپولیس در تهران را بدترین نمایش تیمش در لیگ می داند و می گوید این روزی بود که ذهن بازیکنان درگیر گذشته و ورزشگاهی بود که به آن تعلق خاطر داشتند و جو ایجاد شده توسط هواداران میزبان در آن مسابقه تمرکز آنها را کاملاً به هم زده بود؛ البته این شکست باعث بیداری دوباره تیم ما و تغییراتی شد که مهمترین آنها اضافه شدن دوماگوی دروژدک به ترکیب شاگردان اسکوچیچ بود که او را از حیث میانگین بدل به بهترین گلزن لیگ امسال کرد.
آنها در سایر مسابقات بر همه حریفان تسلط داشتند و با کسب این عنوان قهرمانی می توانند سرود قهرمانی بخوانند؛ درست در همان شبی که بارسلونا پس از پیروزی مقابل اسپانیول سرود معروف “آلیرون” را خواند فریادی مقدس که فقط هوادارانی که لیگ را می برند می توانند آن را فریاد بزنند. امتیازی که تراکتور برای اولین بار آن را به دست آورد…
در اولین ها همیشه شوق و سحری خاص نهفته است اما در فوتبال خیلی زود روز های جشن به پایان می رسند. وقتی رئال و آنچلوتی تاب شکست را ندارند تراکتور و اسکوچیچ هم خیلی زود از میان دود و هیاهوی قهرمانی آماده فصل بعد خواهند شد. لیگی که دیگر در آن یک تیم عادی نیستند و قهرمانی خواهند بود که همه می خواهند به زیرش بکشند.
هر چه که سخت بود حالا دشوارتر می شود در هر ورزشگاهی که دارند زیرلب می خوانند: بسم الله اگر حریف مایی!
چند نکته:
* تراکتور علاوه بر قهرمانی عناوین دستکش طلایی (علیرضا بیرانوند) آقای گل (امیرحسین حسین زاده) و آقای پاس (مهدی ترابی) را به دست آورد.
* دراگان اسکوچیچ در طول این فصل اسکوادی ۱۳ نفره داشت. به جز یازده بازیکن اصلی تومیسلاو اشترکالی و مهدی شیری بازیکنانی بودند که در اغلب بازی ها جای خود را با نفرات اصلی عوض می کردند؛ اشترکالی در نیم فصل اول بازیکن فیکس تراکتور بود و در نیم فصل دوم تبدیل به رزرو دروژدک و سایر حمله وران تراکتور شد.
* تراکتور اولین و آخرین بازی های فصل را با دو پیروزی خارج از خانه پشت سر گذاشت و حسین زاده در هر دو مسابقه (مقابل مس و استقلال خوزستان) موفق به گلزنی شد.
* مخارج تراکتور برای خرید بازیکن خارجی در این فصل در حدود یک میلیون دلار بود. سه بازیکن کروات و یک بازیکن پرتغالی (آلوز) نقشی بسزا در قهرمانی تراکتور داشتند.
* عارف آقاسی مدافع وسط سرخپوشان در تمام مسابقات این فصل تیمش حاضر بود تا امسال در جمع بازیکنان تیم قهرمان صاحب رکوردی استثنایی شود.
* تراکتور با اختلاف زیاد پرتماشاگرترین تیم این فصل از رقابت های لیگ برتر هم بود. آنها رکورد حضور در استادیوم را روز گذشته در جشن قهرمانی شکستند و احتمالا جمعیتی نزدیک به ۲۰۰ هزار نفر در استادیوم حضور داشتند.
آیا شما به دنبال کسب اطلاعات بیشتر در مورد "تراکتور: سیزده + یک" هستید؟ با کلیک بر روی ورزشی، ممکن است در این موضوع، مطالب مرتبط دیگری هم وجود داشته باشد. برای کشف آن ها، به دنبال دسته بندی های مرتبط بگردید. همچنین، ممکن است در این دسته بندی، سریال ها، فیلم ها، کتاب ها و مقالات مفیدی نیز برای شما قرار داشته باشند. بنابراین، همین حالا برای کشف دنیای جذاب و گسترده ی محتواهای مرتبط با "تراکتور: سیزده + یک"، کلیک کنید.