تفاوت حقوق حسابدار در شرکت حسابداری و شرکت های غیر حسابداری

اگر حسابدار باشی یا حداقل باهاشون کار کرده باشی شاید برات سوال پیش اومده باشه که کار کردن توی یک شرکت حسابداری چه فرقی با یک شرکت غیر حسابداری داره؟ شاید فکر کنی این دو تا موقعیت خیلی نزدیک به هم هستن ولی واقعیت اینه که تفاوت های زیادی بین حقوق شرایط کاری و حتی موقعیت های رشد شغلی وجود داره که توی این مقاله می خوام درباره شون صحبت کنم. مخصوصاً اگه تو هم حسابداری و دنبال موقعیت جدید هستی یا تازه داری تو این مسیر شروع می کنی این اطلاعات می تونه برات کاربردی باشه.

تفاوت حقوق حسابدار در شرکت حسابداری و شرکت های غیر حسابداری

حسابدار در شرکت حسابداری؛ حرفه ای و تخصصی

وقتی به عنوان حسابدار توی یک شرکت حسابداری کار می کنی عملاً داری توی یک فضای تخصصی و حرفه ای کار می کنی که تمرکز اصلیش بر روی خدمات مالی و حسابداری هست. این یعنی کل ساختار شرکت حول محور حسابداری و مالی می چرخه و از همون روز اول کار با سیستم ها و نرم افزارهای حسابداری تخصصی کار می کنی.

توی چنین محیطی رشد شغلی سریع تره چون با پروژه های مختلف مالی سر و کار داری و مدام در حال یاد گرفتن چیزهای جدید هستی. از طرف دیگه چون تمرکز شرکت فقط روی خدمات حسابداری هست از همون اول به عنوان یک متخصص شناخته می شی و بیشتر با کارهای پیچیده حسابداری مثل حسابرسی اظهارنامه های مالیاتی و تهیه صورت های مالی سروکار داری.

مزایا :

  • یادگیری سریع تر : به دلیل تخصصی بودن کارها.
  • رشد شغلی بالا : موقعیت های زیادی برای ارتقای شغلی وجود داره.
  • ارتباطات با افراد حرفه ای : چون با سایر حسابداران و حسابرسان حرفه ای کار می کنی.

معایب :

  • فشار کاری زیاد : به ویژه در فصل های مالیاتی و پایان سال مالی.
  • یکنواختی در برخی بخش ها : چون تمام وقت روی حسابداری متمرکزی.

تفاوت حقوق حسابدار در شرکت حسابداری و شرکت های غیر حسابداری

حسابدار در شرکت های غیر حسابداری؛ همه کاره ولی ساده تر

در مقابل حسابدارها در شرکت های غیر حسابداری شرایط متفاوتی دارند. این شرکت ها ممکنه هر نوع فعالیتی داشته باشن؛ از تولیدی گرفته تا فروش و خدمات و حسابداری فقط یک بخش از کل فعالیت شرکت رو تشکیل می ده. اینجا حسابدارها بیشتر درگیر کارهای عمومی مثل ثبت فاکتورها محاسبه حقوق و دستمزد یا گزارش های مالی ساده هستن.

کار حسابدار توی این نوع شرکت ها ممکنه ساده تر باشه اما خبری از اون تجربه های پیچیده و تخصصی نیست. البته مزیتش اینه که فشار کاری کمتره و از طرفی می تونی با بخش های مختلف شرکت مثل فروش بازاریابی یا منابع انسانی هم تعامل داشته باشی.

مزایا :

  • فشار کاری کمتر : به دلیل گستردگی وظایف و تخصصی نبودن.
  • تعامل با بخش های مختلف : می تونی در کنار حسابداری با سایر بخش های شرکت هم کار کنی.
  • کار کمتر تخصصی : مناسب افرادی که دوست دارن با موضوعات مختلف سروکار داشته باشن.

معایب :

  • رشد کندتر : ارتقای شغلی معمولاً به کندی انجام می شه.
  • عدم تخصص : تجربه های پیچیده و تخصصی کمتر به دست می آی.

حقوق حسابدار؛ مقایسه دو دنیا

حالا که فرق های این دو نوع محیط کاری رو فهمیدیم بریم سراغ اصلی ترین سوال : حقوق حسابدارها توی این دو محیط چقدر فرق داره؟ حقیقت اینه که حقوق ها خیلی به تخصص و حجم کار بستگی داره. در شرکت حسابداری چون با پروژه های مهم و حساس مالی سروکار داری معمولاً دستمزد بالاتری داری. از طرفی به دلیل تنوع پروژه ها و خدمات مالی مثل حسابرسی و مالیات پاداش و مزایای بیشتری هم در نظر گرفته می شه.

اما در شرکت های غیر حسابداری حقوق حسابدارها ممکنه پایین تر باشه چون نیازی به تخصص بالا ندارن و بیشتر کارهای روزمره و ساده انجام می دن. البته این مسئله هم به نوع شرکت بستگی داره؛ شرکت های بزرگ تر معمولاً حقوق بالاتری پرداخت می کنن حتی اگر کار حسابداری تخصصی نباشه.

جدول مقایسه حقوق حسابدارها

شرکت حسابداری

شرکت های غیر حسابداری

میانگین حقوق : ۱۰-۱۵ میلیون

میانگین حقوق : ۸-۱۲ میلیون

پاداش و مزایا : زیاد

پاداش و مزایا : متوسط

ارتقای شغلی : سریع

ارتقای شغلی : کند

ساعات کاری و فشار کاری؛ تفاوت چشم گیر!

یکی دیگه از تفاوت های اصلی بین حسابداری توی این دو نوع شرکت ساعات کاری و فشار کاری هست. توی شرکت های حسابداری معمولاً در فصل های مالیاتی فشار کاری خیلی زیاد می شه و شاید لازم باشه ساعات بیشتری کار کنی. اما در شرکت های غیر حسابداری ساعات کاری معمولاً ثابت تره و فشار کاری هم کمتره چون حسابداری تنها یکی از وظایف توی شرکت محسوب می شه.

تجربه های شخصی : چرا شرکت حسابداری رو انتخاب کردم؟

من خودم وقتی شروع کردم توی یک شرکت غیر حسابداری کار می کردم. اوایل همه چی خوب بود؛ حقوق ثابت فشار کاری کم و یه محیط آروم. ولی بعد از یه مدت حس کردم که جای پیشرفت زیادی ندارم. حتی با وجود اینکه می تونستم بخش های دیگه شرکت رو هم بشناسم ولی توی حسابداری خیلی چیز جدیدی یاد نمی گرفتم. بعد از چند سال تصمیم گرفتم که برم سراغ یک شرکت حسابداری و با وجود اینکه فشار کاری بیشتر شد ولی واقعاً حس کردم که توی این محیط دارم رشد می کنم و مدام چیزهای جدید یاد می گیرم.

نظرات شما چیه؟

خب حالا نوبت شماست! اگه شما هم توی یکی از این دو نوع شرکت کار کردین یا می خواین انتخاب کنین نظرتون رو توی بخش کامنت ها با ما به اشتراک بزارین. چه تجربه هایی داشتین؟ حقوق ها چطوری بوده؟ خوشحال می شم بشنوم و با هم بیشتر درباره اش حرف بزنیم!

نتیجه گیری : شرکت حسابداری یا غیر حسابداری؟

در نهایت انتخاب اینکه توی شرکت حسابداری یا شرکت غیر حسابداری کار کنی به اهداف شخصی و شغلی تو بستگی داره. اگه دنبال یادگیری و پیشرفت سریع هستی و می خوای توی کار حسابداری حرفه ای بشی کار کردن توی شرکت حسابداری می تونه انتخاب بهتری باشه. اما اگه به دنبال یک محیط آروم تر و کارهای روزمره تر هستی شرکت های غیر حسابداری ممکنه برات مناسب تر باشه. هر دو موقعیت مزایا و معایب خودشون رو دارن ولی مهم اینه که بدونی تو چی می خوای و به دنبال چی هستی.

پرسش و پاسخ

  1. آیا حقوق حسابدارها در شرکت حسابداری همیشه بیشتره؟
    • نه همیشه ولی به طور کلی به دلیل تخصصی بودن کارها و پروژه های مالی بزرگ تر حقوق ها بالاتره.
  2. آیا حسابداری در شرکت های غیر حسابداری ساده تره؟
    • معمولاً بله. کارهای حسابداری توی این شرکت ها اغلب روزمره تر و کمتر پیچیده هست.
  3. آیا می تونم از شرکت غیر حسابداری به شرکت حسابداری برم؟
    • حتماً! با داشتن تجربه و کسب مهارت های جدید می تونی به راحتی وارد شرکت های حسابداری بشی فقط باید بدونی که ممکنه فشار کاری بیشتر بشه.

آیا شما به دنبال کسب اطلاعات بیشتر در مورد "تفاوت حقوق حسابدار در شرکت حسابداری و شرکت های غیر حسابداری" هستید؟ با کلیک بر روی اقتصادی, کسب و کار ایرانی، به دنبال مطالب مرتبط با این موضوع هستید؟ با کلیک بر روی دسته بندی های مرتبط، محتواهای دیگری را کشف کنید. همچنین، ممکن است در این دسته بندی، سریال ها، فیلم ها، کتاب ها و مقالات مفیدی نیز برای شما قرار داشته باشند. بنابراین، همین حالا برای کشف دنیای جذاب و گسترده ی محتواهای مرتبط با "تفاوت حقوق حسابدار در شرکت حسابداری و شرکت های غیر حسابداری"، کلیک کنید.