اسراری که گورهای تاریخی افشا کردند

باستان شناسان با کاوش در نقاط مختلف جهان گورهایی باشکوه و در برخی موارد حیرت آوری را کشف کرده اند، که اطلاعات جالبی را از زندگی گذشتگان افشا می کند.

اسراری که گورهای تاریخی افشا کردند

به گزارش یوکسیت، گورهای انسان ها از تلخ ترین و البته مهم ترین بقایای به جامانده از دنیای باستان اند و مردم به روش های مختلفی در آن دفن می شدند، از خاکسپاری در داخل اهرام عظیم گرفته تا انداختن جسد در باتلاق، روش دفن و خاکسپاری مردم در دوره ها و نقاط مختلف جهان گوناگون بوده است.

در برخی موارد، مردم می ترسیدند مرده ها زنده شوند و آسیب بزنند، در نتیجه گاهی اجساد را قطع عضو می کردند و یا آنها را می بستند.

در ادامه، منتخبی از این گورها را که «لایو ساینس» شناسانده و بخش نخست آن چندی پیش منتشر شد، معرفی می شود:

«پسوسنس یکم»

«پسوسنس یکم» فرعونی بود که در طول سلسله بیست ویکم مصر، یعنی در حدود 3100 سال پیش حکومت می کرد. در سال 1940 میلادی بود که مقبره او در شهر باستانی «تانیس» کشف شد. او را با نقابی از جنس طلا به خاک سپرده بودند. درونی ترین تابوت در تابوت دان او از نقره ساخته شده بود، از این رو برخی از نویسندگان امروزی، «سوسنس یکم» را «فرعون نقره ای» نامیده اند. اشیاء مخصوص خاکسپاری نفیسی از جمله گردنبند و دستبند ساخته شده از فلزات گرانبها و جواهرات نیز در این مقبره کشف شد. با وجود تمام این آثار چمشگیر، کشف این مقبره در مقایسه با کشف مقبره «توت عنخ آمون» مورد توجه مردم قرار نگرفت که البته بخشی از آن به دلیل کشف مقبره «پسوسنس یکم» در دوران جنگ جهانی دوم بود.

«مقبره آمفیپولیس»

اسراری که گورهای تاریخی افشا کردند

مقبره آمفیپولیس که قدمت آن به قرن چهارم پیش از میلاد بازمی گردد، در «مقدونیه» واقع در یونان ساخته شده است و در طراحی آن جزییات زیادی به کار رفته است. ابوالهول هایی در این مقبره قرار دارند که از دروازه ها حفاظت می کنند، همچنین مجسمه های زن و موزاییک های تصویرگر داستان های اساطیر یونانی نیز در آن قرار دارد. با اینکه بقایای دست کم پنج انسان در این مقبره کشف شده است، هویت این افراد یا اینکه مقبره برای چه کسی ساخته شده است، مشخص نیست. قدمت این مقبره به دوران «اسکندر مقدونی» باز می گردد و این احتمال وجود دارد که برای یکی از اعضاء خانواده و یا یکی از دوستان او ساخته شده باشد.

«اوتسی مرد یخی»

اسراری که گورهای تاریخی افشا کردند

بقایای یخ زده و سالم مردی که «اوتسی» نام گرفته است، به بیش از 5300 سال قبل تعلق دارد و توسط محققان در مرز ایتالیا و اتریش در سال 1991 میلادی پیدا شد. تحقیقات نشان داد که این مرد 1.6 متر قد داشته و در زمان مرگ حدودا 45 ساله بوده است. او پس از اصابت یک تیر جان خود را از دست داده است. همچنین اثری از یک زخم عمیق در دست راست او وجود دارد که احتمالا حین جلوگیری از اصابت تیر ایجاد شده است.

«مقبره های سلطنتی اور»

اسراری که گورهای تاریخی افشا کردند

مقبره های سلطنتی «اور» که به حوالی 4500 سال قبل تعلق دارند، از حدود 16 مقبره تشکیل شده اند که به افراد سطلنتی یا اشراف زادگان جامعه تعلق داشتند. این افراد به همراه اشیاء نفیسی از جمله سربند، گردنبند و گوشواره دفن شده بودند. از جمله اشیاء قابل توجهی که در این مکان کشف شده است به یک چنگ می توان اشاره کرد که به شکل سر یک گاو نر طراحی شده بود. در نزدیکی این مقبره های سلطنتی همچنین افرادی به همراه اشیاء خاکسپاری به مراتب ساده تر دفن شده بودند.

در این زمینه بخوانید:

داستان کشف مقبره های طلایی

«قبرهای چاتال هویوک»

اسراری که گورهای تاریخی افشا کردند

قدمت محطوطه «چاتال هویوک» در ترکیه به بیش از 9هزار سال بازمی گردد و این محوطه یکی از قدیمی ترین سکونتگاه های کره زمین شناخته می شود. در این سکونتگاه هیچ خیابانی وجود ندارد و ساختمان ها به اندازه ای به یکدیگر نزدیک بودند که مردم با استفاده از نردبان های روی سقف، وارد آن ها می شدند. باستان شناسان همچنین به این نتیجه رسیدند که مردم در زیر ساختمان ها دفن می شدند و در برخی از موارد تا 30 نفر در زیر یک ساختمان دفن می شد. در سال 2011 میلادی نتایج یک تحقیق نشان داد افرادی که زیر ساختمان ها دفن می شدند، اغلب از لحاظ بیولوژیکی با یکدیگر رابطه نداشتند که نشان می دهد خویشاوندی عامل مهمی در انتخاب محل دفن نبوده است.

«تابوت دان پایان دنیا»

اسراری که گورهای تاریخی افشا کردند

در سال 2018 گروهی از باستان شناسان یک تابوت دان سیاه و گرانیتی در ابعاد 2.7 در 1.5 در 1.8 متر را در اسکندریه واقع در یونان کشف کردند. کشف این تابوت بسیار مورد توجه قرار گرفت و برخی در فضای مجازی این موضوع را مطرح کردند که باز کردن تابوت می تواند نفرینی را رها کند که ممکن به پایان رسیدن دنیا منجر شود. زمانی که باستان شناسان در این تابوت باز کردند، دریافتند که آب فاضلاب به درون آن راه یافته است. کاوشگران همچنین بقایای سه انسان به همراه حکاکی هایی روی ورقه های طلا پیدا کردند. قدمت تابوت دان به حوالی بعد از فتح این مکان توسط «اسکندر مقدونی» در سال 332 پیش از میلاد بازمی گردد، اما مشخص نیست که این تابوت دان برای چه کسی ساخته شده است.

«مقبره سن پیتر»

اسراری که گورهای تاریخی افشا کردند

مقبره «سن پیتر» در زیر محراب کلیسای سنت پیتر در واتیکان واقع شده است، یعنی نزدیک به منطقه ای که اعتقاد بر این است که او در قرن اول پس از میلاد به صلیب کشیده شده است. چندین قبر با بقایای انسان در داخل مقبره قرار دارد، همچنین مجموعه ای از استخوان ها در این مکان وجود دارد که برخی معتقدند به «سن پیتر» تعلق دارد.

«مقبره سیوس سوم»

اسراری که گورهای تاریخی افشا کردند

«سیوس سوم» (Seuthes III)، پادشاه «ادروسی»، قلمرویی واقع در «تراکیه» (سرزمینی در جنوب شرق اروپا) بود که در طول قرن چهارم پیش از میلاد حکومت می کرد. این پادشاه زمانی که در گذشت، در مکانی که اکنون مرکز بلغارستان محسوب می شود، دفن شد. در مقبره او اشیاء خاکسپاری مختلفی از جمله یک تاج طلا، جام طلا، سلاح، سپر و یک کلاه خود برنز و یک سردیس برنزی که احتمالا تصویرگر خود شاه است، وجود داشت. مقبره او زیر تپه ای به ارتفاع 20 متر و قطر 90 متر قرار دارد.

«مقبره هادریان»

اسراری که گورهای تاریخی افشا کردند

مقبره هادریان که در رم واقع شده است، مقبره ای است که برای «هادریان»، امپراتور روم ساخته شده است و در آن خاکستر این امپراتور، همسر و تعدادی از جانشینانش نگهداری می شود. این ساختمانِ استوانه ای 50 متر ارتفاع دارد و بعدها به قلعه ای تبدیل شد که در مقطعی توسط پاپ مورد استفاده قرار گرفت. این مکان اکنون یک موزه را در خود جای داده است.

«تیودوریک بزرگ»

اسراری که گورهای تاریخی افشا کردند

مقبره تیودوریک برای «تیودوریک بزرگ» (حکومت در حدود 471 تا 526 پس از میلاد) ساخته شد که پادشاه «استروگوت ها» بود. این مقبره یک سازه مدور واقع در «راونا» در ایتالیا است. این سازه دو طبقه 15 متر ارتفاع و 11 متر قطر دارد و از دست کم 230 تن سنگ ساخته شده و سقف آن به صورت گنبدی طراحی شده است. پس از اینکه امپراتوری بیزانس در سال 540 «استروگوت ها» را شکست داد، آنها بقایای تیودوریک را برداشتند و مقبره را به کلیسا تبدیل کردند.

«هرم جوزر»

اسراری که گورهای تاریخی افشا کردند

«جوزر»، یکی از فرعون های مصر بود که حدود 4700سال قبل حکومت کرد. او یک هرم پلکانی را در «سقاره» ساخت. این هرم نخستین هرمی بود که در مصر ساخته شد و ارتفاع آن به 60 متر می رسید و در مجموع از 6 طبقه پلکانی تشکیل شده بود. تونل هایی که زیر این هرم ساخته شده است یک هزارتو به طول 5.5 کیلومتر را تشکیل می دهد و داخل آن ها یک اتاقک خاکسپاری قرار دارد که «جوزر» در آن دفن شده است. با اینکه اثری از مومیایی او وجود ندارد، اما 32 تکه از تابوت دان گرانیتی فرعون در این اتاقک پیدا شد.

در این زمینه بخوانید:

نخستین هرمی که ساخته شد

«مقبره سلطنتی مایا»

اسراری که گورهای تاریخی افشا کردند

در ژانویه سال 2024 باستان شناسانی از دانشگاه تولین از کشف مقبره 1700ساله یک پادشاه «مایا» در محوطه ای واقع در «چوچکیتام» (Chochkitam) در «گواتمالا» خبر دادند. در این مقبره یک نقاب یشم، صدف نرمتنان و طراحی ها و کنده کاری هایی روی استخوان ران انسان پیدا شد. یکی از این کنده کاری ها فردی شبیه به یک پادشاه را به تصویر می کشد که یک نقاب یشم شبیه به آنچه را که در مقبره پیدا شده است، دست دارد. نوشته های کشف شده نیز به پدر و پدربزرگ پادشاه اشاره دارند و آنها را به حکمرانان شهرهای «تیکال» و «تیوتییواکان» مرتبط می کنند.

در این زمینه بخوانید:

کشف شگفت انگیز درباره پادشاه فراموش شده

پایان خبر یوکسیت

آیا شما به دنبال کسب اطلاعات بیشتر در مورد "اسراری که گورهای تاریخی افشا کردند" هستید؟ با کلیک بر روی فرهنگ و هنر، به دنبال مطالب مرتبط با این موضوع هستید؟ با کلیک بر روی دسته بندی های مرتبط، محتواهای دیگری را کشف کنید. همچنین، ممکن است در این دسته بندی، سریال ها، فیلم ها، کتاب ها و مقالات مفیدی نیز برای شما قرار داشته باشند. بنابراین، همین حالا برای کشف دنیای جذاب و گسترده ی محتواهای مرتبط با "اسراری که گورهای تاریخی افشا کردند"، کلیک کنید.

نوشته های مشابه