مهم ترین رسالت کارگردان احترام به نگاه مخاطب است/ با ساخت فیلم از دغدغه ها می گویم

محمدرضا سروستانی در گفت وگو با یوکسیت:

مهم‌ترین رسالت کارگردان احترام به نگاه مخاطب است با ساخت فیلم از دغدغه‌ها می‌گویم

کارگردان فیلم کوتاه «منحط» معتقد است که مهم ترین رسالت هر کارگردانی احترام به نگاه و نظر مخاطب است.

به گزارش خبرنگار گروه فرهنگ و جامعه خبرگزاری علم وفناوری یوکسیت، محمدرضا سروستانی از سال 1392 بازیگری در تیاتر و سینما را شروع کرد و در فیلم های زیادی به ایفای نقش پرداخته است. این هنرمند ساخت فیلم کوتاه خود با عنوان «منحط» را به پایان رسانده که برای پخش بین المللی این فیلم با شرکت بین المللی «پیکادو» همکاری می کند.

با این کارگردان و بازیگر گفتگویی انجام دادیم که از نظرتان می گذرد:

از چه زمانی وارد عرصه هنر شدید؟
من متولد اسفند ماه سال 1375 هستم و از سال 1392 به صورت حرفه ای کار را در عرصه هنر شروع کردم. در ابتدا بیشتر مطالعه می کردم و به صورت تجربی کار تیاتر را آغاز کردم. از فروردین 1393 در تالار محراب با یک گروه تیاتر به صحنه می رفتیم. بعد از آن در ورکشاپ های موسسه کارنامه شرکت می کردم و سعی می کردم در هر ورکشاپ معتبری شرکت کنم. بعد از مدتی تحقیقات در زمینه مطالعه تاریخ سینما را به صورت تخصصی شروع کردم و فیلمسازی را دنبال کردم.

مهم ترین رسالت کارگردان احترام به نگاه مخاطب است/ با ساخت فیلم از دغدغه ها می گویم

سال 1395 که تیاتر کار می کردیم سریال «دلدار» را بازی کردم و بعد از آن در سریال های خانه امن، همبازی، جیران، آقای قاضی و در فیلم های سینمایی مصلحت، هناس و… به ایفای نقش پرداختم. همچنین برای سریال پوست شیر انتخاب شدم که خوشبختانه با استقبال مخاطبان مواجه شد. همچنین تا به امروز در 24 فیلم کوتاه بازی کردم که در 23 فیلم نقش اصلی بودم.

کمی درباره فیلمی که کارگردانی آن را بر عهده داشتید، صحبت کنید.

ساخت فیلم کوتاه منحط به تهیه کنندگی صدرا صحیفی به پایان رسید و مرحله ساخت موسیقی آن که فرید حامدی آهنگسازی موسیقی این فیلم را بر عهده گرفته است نیز تمام شده. پیش تولید این فیلم کوتاه از سال گذشته آغاز و فیلمبرداری آن به مدت 11 روز در تیر ماه انجام شد. موضوع این فیلم کوتاه تجاوز است و، چون این موضوع همیشه دغدغه شخصی من بود تصمیم گرفتم این فیلم کوتاه را بسازم. تجاوز در سراسر دنیا وجود دارد و در هر رده سنی و با هر جنسیتی این اتفاق رخ می دهد. هدف اصلی من اطلاع رسانی در این زمینه است و امیدواریم بتوانیم قدم کوچکی در این زمینه و برای آگاهی سازی همه سنین انجام دهیم.

تدوین این فیلم کوتاه توسط عماد خدابخش انجام شده است که تدوین آن شش ماه زمان برد. همچنین این فیلم کوتاه 30 دقیقه است و به زودی اطلاعات دقیق تری از این فیلم انعکاس می یابد. بازیگران این فیلم کوتاه بهزاد خلج، نیلوفر کوخانی، حسین دالمن، نیوشا آخشی، نعیم بختیاری، زهیر جعفری، یاشار صیامی و… هستند.

شما به تازگی اولین فیلم خود را ساخته اید، چرا کارگردانی را به بازیگری ترجیح می دهید؟ به نظر خودتان در آن حوزه موفق تر خواهید بود؟

من همیشه سعی می کنم در هر حوزه ای که فعالیت می کنم حرفی برای گفتن داشته باشم، زیرا همیشه سواد خود را بالا می برم تا در هر دو زمینه موفق شوم. غیر ممکن است در این حوزه سواد کافی نداشته باشیم و بتوانیم فعالیت کنیم.

مهم ترین رسالت کارگردان احترام به نگاه مخاطب است/ با ساخت فیلم از دغدغه ها می گویم

من معتقدم هنوز در ابتدای راه هستم و باید از اساتید این حوزه بیشتر بیاموزم و در راه پیش رو با آزمون و خطا هر روز بهتر از روز قبل شوم. من کلا کمال گرا هستم و زیاد مطالعه می کنم. من هر دو حوزه را دوست دارم ولی بیشتر تمایل به حوزه کارگردانی دارم، زیرا می توانم حرف های خودم را بزنم و دغدغه هایم را بیان کنم، اما در بازیگری نقش هایی را ایفا می کنم که فرد دیگری کارگردانی می کند شاید نتوانم به راحتی دغدغه هایم را عنوان کنم. جذابیت کارگردانی برایم بیشتر است، زیرا در کارگردانی می توانم خلق کامل داشته باشم ولی بازیگری خلق یک کارکتر است.

چه زمانی احساس کردید و دغدغه این را پیدا کردید که باید در جایگاه یک کارگردان با مخاطب ارتباط برقرار کنید؟

من زمانی احساس کردم می توانم با مخاطب در قالب یک کارگردان ارتباط بگیرم که متوجه شدم زمینه بازیگری محدود است و هر چقدر کار می کردم نمی توانستم حرف هایم را کامل بیان کنم. من حرف های زیادی برای گفتن دارم و دوست دارم دغدغه هایم را نسبت به جهان پیرامونم مطرح کنم و با مردم به اشتراک بگذارم.

از نظر شما رسالت یک کارگردان چیست؟

از نظر من رسالت کارگردان احترام به نگاه مخاطب است و باید وسواس کافی داشته باشیم. باید در تولید اثر مخاطب را باهوش در نظر بگیریم. مخاطبان ایرانی واقعا باهوش هستند و معتقدم بهترین داور ها برای آثار ما مردم هستند. باید اثری تولید کنیم که به شعور مخاطب احترام بگذاریم و از دغدغه های خودمان و مردم صحبت کنیم.

آیا شما به دنبال کسب اطلاعات بیشتر در مورد "مهم ترین رسالت کارگردان احترام به نگاه مخاطب است/ با ساخت فیلم از دغدغه ها می گویم" هستید؟ با کلیک بر روی اقتصادی، آیا به دنبال موضوعات مشابهی هستید؟ برای کشف محتواهای بیشتر، از منوی جستجو استفاده کنید. همچنین، ممکن است در این دسته بندی، سریال ها، فیلم ها، کتاب ها و مقالات مفیدی نیز برای شما قرار داشته باشند. بنابراین، همین حالا برای کشف دنیای جذاب و گسترده ی محتواهای مرتبط با "مهم ترین رسالت کارگردان احترام به نگاه مخاطب است/ با ساخت فیلم از دغدغه ها می گویم"، کلیک کنید.

نوشته های مشابه