انواع قالب تونل فرم

آشنایی با انواع قالب تونل فرم و استفاده از آنها جهت انبوه سازی صنعتی نقش بسزایی در ساخت آپارتمان های مستحکم و مقاوم در سریع ترین زمان ممکن به دنبال دارد. بدون شک یکی از بهترین و شناخته شده ترین قالب های فلزی بتن که امروزه در اکثر پروژه های بزرگ مسکونی و صنعتی مورد استفاده قرار می‌گیرد قالب تونل فرم است که امکان ساخت همزمان سقف و دیوار های بتنی را فراهم می‌کند. به دلیل اینکه اجرای سقف و دیوار به صورت سلولی و همزمان صورت می‌گیرد این قالب با نام سیستم تونلی شناخته می‌شود. سازه ساخته شده با انواع قالب تونلی فرم از استحکام بالایی در برابر نیروی های وارده و بلایای طبیعی مثل زلزله برخوردار است؛ همچنین به دلیل کاهش هزینه های اضافی و بالا رفتن سرعت ساخت پروژه خرید این قالب در دستور کار اکثر کارفرمایان قرار گرفته است. در ادامه همراه ما باشید تا مفصل با مشخصات مزایا و نحوه خرید انواع قالب تونل فرم آشنا شوید.

انواع قالب تونل فرم

تونل فرم چیست؟

قبل از اینکه به معرفی تک تک انواع قالب تونل فرم بپردازیم لازم است ابتدا بدانیم که اصلا قالب تونل فرم چیست و چه کاربردی در ساختمان سازی دارد؟ در سیستم موسوم به قالب تونلی همانطور که گفته شد ساخت سقف و دیوار های جانبی با عملیات بتن ریزی تنها در یک مرحله و به صورت همزمان صورت می‌گیرد. تونل فرم طی چند سال اخیر با وجود مزایای مثبت خود نظر خیلی از سازندگان و کارفرمایان را در احداث پروژه های بزرگ مسکونی صنعتی اداری و… به سمت خود جذب کرده است. از جمله مزایای قالب تونلی فرم علاوه بر استحکام بالای سازه در برابر فشار بار های قائم و حوادثی همچون زلزله و آتش سوزی می‌توان به کیفیت ساخت بالای پروژه تعداد کمتر نیروی انسانی افزایش سرعت پروژه کاهش هزینه های ساخت و ساز و… اشاره کرد.

مدت زمان ساخت و ساز با انواع قالب تونل فرم در کوتاه ترین زمان ممکن و با حداقل هزینه امکان پذیر است. از طرفی این قالب کیفیت مقاومت و دقت سازه بتنی را افزایش می‌دهد. امروزه اکثر پیمانکاران در مناطق زلزله خیر مثل ایران از قالب تونلی در ساخت پروژه های خود استفاده می‌کنند.

انواع قالب تونل فرم

قالب تونل فرم یکی از محبوب ترین قالب های خاص ساختمانی است که در 3 مدل طراحی و تولید می‌شود. هر یک از انواع قالب تونلی فرم با توجه به شرایط سازه کاربری و شکل ظاهری مخصوص به خود را دارند که در ادامه مفصل به تک تک آنها اشاره می‌کنیم:

قالب تونل فرم ریلی ERTF

یکی از انوع قالب تونل فرم که نسل جدیدی از قالب های تمام فولادی با تکنولوژی روز دنیا است قالب تونل فرمERTF  نام دارد؛ این نوع قالب که طراحی آن به شکل مدولار است امکان استفاده چندین باره را در پروژه های عمرانی با حداقل هزینه فراهم می‌کند. در ساختار تونل فرمERTF طراحی سیستم مکانیکی قالب خود شاغول بوده و کفراژ و دکفراژ آن با ریل های مخصوصی صورت می‌پذیرد که راحتی در انجام کار و کاهش زمان اجرای پروژه را به دنبال دارد. این مدل از انواع قالب های تونلی عمدتا در پروژه های بزرگ با حجم بتن ریزی بالا مورد استفاده قرار می‌گیرد؛ تا حدی که امکان اجرای 500 مرحله بتن ریزی با این نوع قالب ها وجود دارد که نقش بسیار مهی در بازگشت سرمایه کارفرما خواهد داشت.

قالب تونل فرم چرخدار TRTF

قالب تونل فرم TRTF دارای طراحی ساده‌ای بوده و به دلیل وزن سبک خود بازده بالایی در پروژه های مسکونی و صنعتی به دنبال دارد. این سیستم از انواع قالب تونل فرم مدل کلاسیک قالب‌ها به حساب می‌آید که نزد اکثر سازندگان و کارفرمایان از محبوبیت بالایی برخوردار بوده و برای اقشار مختلف جامعه مناسب و ایده آل است. در سیستم قالب بندی TRTF حرکت قطعات توسط چرخ‌ها انجام می‌گیرد. به دلیل وزن سبکتر این قالب نسبت به مدل های دیگر قالب تونل فرم استفاده از آن بسیار رایج بوده و به راحتی می‌توان با حداقل هزینه اقدام به انبوه سازی صنعتی کرد.

قالب تونل فرم هیبریدی MKTF

جدیدترین مدل از انواع قالب تونل فرم که برای اولین بار توسط شرکت سپنتا طراحی و تولید شد قالب تونل فرم MKTF نام دارد. این سیستم به دلیل کارایی و شکل خاص خود در بین کارفرمایان و اکثر شرکت های مجری از آمار تقاضای بالایی برخوردار است. قالب تونل فرم هیبریدی مکاتفه تلفیقی از قالب های ریلی و چرخدار است که از لحاظ وزنی نسبت به سیستم ریلی سبکتر و از لحاظ مشخصات فنی (ویژگی های مکانیکی) نسبت به سیستم چرخدار به روزتر شده است.

مزایای انواع قالب تونلی فرم

  • کم شدن هزینه های اجرا
  • کیفیت و دقت بالا در ساخت سازه
  • نیاز کمتر به تعداد نیروی کار
  • افزایش سرعت ساخت سازه
  • عدم سرمایه گذاری طولانی مدت
  • کاهش زمان ساخت پروژه (حداقل تا 25 درصد)
  • استحکام بالای ساختمان در برابر زلزله و نیرو های وارده

نحوه عملکرد انواع قالب های تونلی

خب تا اینجای متن با انواع قالب تونل فرم و ویژگی های هریک از آنها آشنا شدیم. حتما براتون سوال پیش آمده که روش اجرای قالب تونلی در انواع مختلف چگونه است؟ در ابتدا قالب های فلزی جهت ساخت همزمان سقف و دیوار های بتنی در کارخانه تولیدی ساخته می‌شود و برای مونتاژ به محل پروژه منتقل می‌شوند. به این شکل که در گام اول نقشه معماری طراحی می‌شود و عملیات احداث سازه آغاز می‌شود. پس از اینکه بتن ریزی به پایان رسید و حداقل 24 ساعت زمان برای خشک شدن بتن ریخته شده گذشت عملیات جداسازی قالب‌ها که اصطلاحا قالب برداری نام دارد آغاز می‌شود. جالبه بدانید برای انتقال انواع قالب های تونل فرم به طبقات بالا نیازی به باز کردن قطعات از یکدیگر نیست.

قیمت قالب تونل فرم

از همین ابتدا باید گفت که نمی‌توان قیمت ثابت و مشخصی برای خرید انواع قالب تونل فرم تعیین کرد؛ چرا که عوامل بسیاری در کم و زیاد آن تاثیرگذارند؛ اینکه متریال مصرفی از جنسی باشند یا ابعاد قطعات در چه اندازه‌ای باشد و یا حتی کدام شرکت این محصول را تولید کرده است همراه با بسیاری از عوامل دیگر از عوامل موثر بر قیمت انواع قالب تونل فرم به حساب می‌آیند. همچنین کارفرما می‌تواند برای کاهش هزینه های خود اقدام به اجاره یا خرید قالب تونل فرم دست دوم کند و در تمامی پروژه های خود از آن به مراتب زیاد استفاده کند.

آیا شما به دنبال کسب اطلاعات بیشتر در مورد "انواع قالب تونل فرم" هستید؟ با کلیک بر روی اقتصادی, کسب و کار ایرانی، به دنبال مطالب مرتبط با این موضوع هستید؟ با کلیک بر روی دسته بندی های مرتبط، محتواهای دیگری را کشف کنید. همچنین، ممکن است در این دسته بندی، سریال ها، فیلم ها، کتاب ها و مقالات مفیدی نیز برای شما قرار داشته باشند. بنابراین، همین حالا برای کشف دنیای جذاب و گسترده ی محتواهای مرتبط با "انواع قالب تونل فرم"، کلیک کنید.