ارتقای کیفیت فعالیت دانشگاه ها و مراکز پژوهشی و فناوری از اولویت های وزارت علوم است

ارتقای کیفیت فعالیت دانشگاه‌ها و مراکز پژوهشی و فناوری از اولویت های وزارت علوم است

مشاور وزیر علوم و مدیرکل حوزه وزارتی گفت: ارتقای کیفیت فعالیت دانشگاه ها و مراکز پژوهشی و فناوری از اولویت های وزارت علوم است که عملی شدن آن بدون یک ساز و کار علمی برای ارزیابی امکان پذیر نیست.

به گزارش خبرگزاری یوکسیت سید احمدرضا خضری در آیین معارفه دکتر نسیم نهاوندی رئیس مرکز نظارت ارزیابی و تضمین کیفیت وزارت علوم و تکریم دکتر روح اله سهرابی رئیس پیشین این مرکز گفت: تضمین کیفیت در هر سازمانی امری اساسی و مهم است و این کار قطعا با ارزیابی دقیق و مراقبت بر آن ممکن است.

وی در ادامه گفت: ارزیابی عالمانه وظیفه ماست چون مخاطب و جامعه هدف از ما انتظار دارد خدمات آموزشی و پژوهشی  خود را با بهترین کیفیت ارائه دهیم؛ که رسیدن به این هدف  بدون ارزیابی علمی و درست ممکن نیست.

وی تأکید کرد: اگر فرایند درست و علمی نظارت ارزیابی و تضمین کیفیت را در وزارت علوم و دانشگاه ها پیاده نکنیم نمی توانیم از سرمایه مادی امکانات و از همه مهمتر سرمایه انسانی خود به بهترین وجه ممکن استفاده کنیم.

سخنگوی وزارت علوم گفت: باید روش های ارزیابی عملکرد و گرفتن واکنش های جامعه هدف را به صورت مستمر پایش کنیم تا از میزان رضایت دانشگاهیان و مردم نسبت به عملکرد وزارت علوم و دانشگاه ها آگاهی پیدا کنیم.

خضری اظهار کرد: ارزیابی و نظارت در واقع نوعی خود مراقبتی است که به ما امکان می دهد اشکالات برنامه ها و اقدامات خود را دریابیم و روند معیوب را اصلاح کنیم.

وی با اشاره به اینکه دکتر نهاوندی دانش آموخته مهندسی صنایع و در حوزه ارزیابی دارای تجربه کافی است گفت: عملکرد مرکز نظارت ارزیابی و تضمین کیفیت وزارت علوم تحت نظارت وی می تواند به وزارت علوم کمک کند بر روی ریل صحیح و استاندارد حرکت کند.

مشاور وزیر علوم از خدمات و تلاش های روح اله سهرابی و رئیس پیشین مرکز نظارت ارزیابی و تضمین کیفیت وزارت علوم قدردانی کرد.

ضرورت توجه به کیفیت فارغ التحصیلان

نسیم نهاوندی رئیس مرکز نظارت ارزیابی و تضمین کیفیت وزارت علوم در این نشست گفت: تضمین کیفیت در هر سیستمی که ورودی و خروجی دارد یک ضرورت است اما تفاوت سازمان های دولتی و آموزشی با بخش تولید در این است که ارزیابی انسانی خیلی پیچپده است.

وی تأکید کرد: مرکز نظارت ارزیابی و تضمین کیفیت وزارت علوم باید به گونه ای فعالیت دانشگاه ها و موسسات آموزش عالی را رصد و ارزیابی کند تا از کیفیت فارغ التحصیلان مطمئن باشیم.

نهاوندی با تاکید براینکه داشتن داده و اطلاعات شرط اولیه ارزیابی و تضمین کیفیت است گفت: باید در وزارت علوم داشبورد مدیریتی به گونه ای طراحی شود که هر لحظه امکان رصد پیشرفت برنامه ها و عملکرد مدیران و کارکنان وجود داشته باشد.

تمرکز مرکز نظارت بر وظیفه اصلی باشد

روح اله سهرابی رئیس سابق مرکز نظارت ارزیابی و تضمین کیفیت وزارت علوم در این نشست گزارش کوتاهی از اقدامات 4 ماهه خود  را ارائه کرد و گفت: وظایف این مرکز متنوع و زیاد است و آن را از هدف اصلی دور می کند.

وی انجام فرآیند جشنواره شهید رجایی و  تعیین سهمیه برای جذب اعضای هیئت علمی را موضوعاتی دانست که وظیفه اصلی مرکز نظارت نیست.

سهرابی اظهار کرد:  موفقیت مرکز نظارت ارزیابی و تضمین کیفیت وزارت علوم منوط به آن است که نظارت و کنترل برنامه ها مستمرا انجام شود و مسیر اشتباه بموقع بازنگری شود.

رئیس سابق مرکز نظارت ارزیابی و تضمین کیفیت وزارت علوم انجام ارزیابی عملکرد مدیران آموزش عالی و روسای دانشگاهها را بمدت دو سال و اعطای نشان سرو را از مهمترین اقدامات این مرکز در سال های اخیر نام برد.

سهرابی شناخت نقاط قوت و ضعف و حرکت به سوی تعالی سازمانی را محور فعالیت رئیس سابق مرکز نظارت ارزیابی و تضمین کیفیت وزارت علوم اعلام کرد.

آیا شما به دنبال کسب اطلاعات بیشتر در مورد "ارتقای کیفیت فعالیت دانشگاه ها و مراکز پژوهشی و فناوری از اولویت های وزارت علوم است" هستید؟ با کلیک بر روی اقتصادی، آیا به دنبال موضوعات مشابهی هستید؟ برای کشف محتواهای بیشتر، از منوی جستجو استفاده کنید. همچنین، ممکن است در این دسته بندی، سریال ها، فیلم ها، کتاب ها و مقالات مفیدی نیز برای شما قرار داشته باشند. بنابراین، همین حالا برای کشف دنیای جذاب و گسترده ی محتواهای مرتبط با "ارتقای کیفیت فعالیت دانشگاه ها و مراکز پژوهشی و فناوری از اولویت های وزارت علوم است"، کلیک کنید.

نوشته های مشابه