اشتهای کاذب را اینگونه از بین ببرید
میل به غذا با یک دل پیچه آغاز می شود و قبل از اینکه فرد متوجه شود تمام یخچال را زیر و رو کرده است. اما سوال اصلی این است که آیا فرد واقعا گرسنه است؟ یا این پیچش دل ناشی از عادت بی حوصلگی یا سایر احساسات است؟ لذا آگاهی از عادات غذایی و یادگیری و تمیز اشتهای کاذب از اشتهای حقیقی برای کاهش وزن ضروری است. تصمیم برای غذا خوردن معمولا بوسیله فاکتور هایی تحریک می شود مانند بو تصویر یا حضور در جمع و غیره. خوردن غذا می تواند با هدف کاهش اشتها یا برای برقراری آرامش جشن ملاحظات فرهنگی و اخلاقی یا حتی صرفا به علت چشیدن طعم خوب انجام شود.
بر اساس تحقیقات فراوانی که توسط دانشمندان انجام شده است اشتهای واقعی ناشی از سیگنال هایی است که بوسیله هورمون گرسنگی و اعصاب معده زمانی که خالی است تولید شده و به مغز می رسد. پس از میل غذا اعصاب معده مجدد به مغز سیگنال های سیری ارسال می کند که ارسال این سیگنال ها به مغز با یک وقفه ۲۰ دقیقه ای طول می کشد و این زمانی است که فرد ممکن است دچار پرخوری شود. در حالت عادی گرسنگی نشان دهنده نیاز فیزیولوژیک بدن به انرژی و مواد مغذی (کربوهیدرات پروتئین چربی ویتامین و مواد معدنی و غیره) است. اما بسیاری از افراد حتی پس از خوردن غذا همچنان احساس گرسنگی می کنند. وجود اشتهای کاذب می تواند دلایل مختلفی داشته باشد که عبارتند از:
کاهش قند خون
سوزش لایه درونی معده
اعتیاد
ناتوانی بدن در استفاده از ذخایر غذایی
میل به تحریک
نیاز واقعی به مواد غذایی که در نتیجه اشتیاق شدید به یک غذا ایجاد می شود
خستگی
فکر کردن به غذا بو و دیدن آن
عادات تکراری
بهترین راه برای مبارزه با اشتهای کاذب شناسایی علت آن در فرد و نشانه و علائم آن است. همچنین آگاهی از عوارض ناشی از پرخوری یا خوردن غذای نامناسب و حتی تغییر شرایط زندگی می تواند به کنترل اشتهای کاذب کمک کند. تماشای فیلم یا سرگرم کردن می تواند از اشتهای کاذب ناشی از بی حوصلگی پیشگیری کند. مسواک زدن نیز می تواند از اشتهای کاذب ناشی از عادت پیشگیری کند.
همچنین استفاده از طب سوزنی می تواند به کنترل اشتها کمک کند. بر اساس تحقیقات مختلف مشخص شده است که کاشتن سوزن در نقاط خاصی از گوش می تواند بر روی سوخت و ساز بدن و اشتها اثر بگذارد. یکی دیگر از دلایل اشتهای کاذب داشتن استرس است. استرس منجر به آزادسازی هورمون های آدرنالین و کورتیزول می شود. این هورمون ها سبب افزایش اشتها و میل به غذا در فرد می شود. اما استفاده از طب سوزنی ضمن تنظیم سوخت و ساز و تحریک سیستم عصبی با رها سازی اندورفین ها سبب برقرای آرامش و تعادل هورمونی شده و مانع پرخوری ناشی از استرس می شود.
آیا شما به دنبال کسب اطلاعات بیشتر در مورد "اشتهای کاذب را اینگونه از بین ببرید" هستید؟ با کلیک بر روی پزشکی، اگر به دنبال مطالب جالب و آموزنده هستید، ممکن است در این موضوع، مطالب مفید دیگری هم وجود داشته باشد. برای کشف آن ها، به دنبال دسته بندی های مرتبط بگردید. همچنین، ممکن است در این دسته بندی، سریال ها، فیلم ها، کتاب ها و مقالات مفیدی نیز برای شما قرار داشته باشند. بنابراین، همین حالا برای کشف دنیای جذاب و گسترده ی محتواهای مرتبط با "اشتهای کاذب را اینگونه از بین ببرید"، کلیک کنید.